London

London

Wednesday 25 December 2013

Zánik Hudby Sfér


Prejdete kúsok sveta a stretnete muža. Milého a príjemného na pohľad i prvotný dišput. Vymeníte si čísla a adresy. Píšete a snažíte sa zistiť o tom druhom čo najviac. Cítite ako vo vás rastie obdiv a záujem o človeka. Nakoniec vás príde pozrieť. Nateraz on prejde kúsok sveta, aby vás videl a prežil s vami zopár dní. Pred vami stojí reálny obraz človeka. Prejdete sa s ním okolo rieky, ukážete mu svoje obľúbené miesta. snažíte sa mu ukázať čo najviac v čo najkratšom čase. Večer skončíte sediac na večeri u svojich priateľov, kde vediete družnú konverzáciu, do ktorej on veľmi neprispieva. Kladiete si otázku, čím to je. Je to jazykovou bariérou, alebo je to len prvotná ostýchavosť a neznalosť prostredia. Neskôr prídete na to, že je v tom oveľa viac než len to.

Na druhý deň ráno vstanete a vykročíte do nového dňa s určitými plánmi. A tie sa pomaly začnú plniť. Po dlhej prechádzke mestom prídete večer domov a sedíte na gauči a užívate si posledné krásne chvíle v náručí jeden druhého. Objímate sa, bozkávate a v tom padne otázka, či by ste to nemohli dokončiť na pohodlnejšom mieste. A v tom z vás vypadne veta, že by to možno bolo pekné, ale... Zaseknete sa... Váš muž vás opustí s vedomím, že nič nebude.

Výjdete hore do svojej izby a viete, že nechcete pokračovať, keď v tom sa opäť zjaví oproti vám a začne vás bozkávať. A vy len premýšľate, kedy ho zastaviť. Zvalí vás na posteľ a jediná myšlienka ktorú máte v hlave je, povedz: "NIE". Zaznie rázne: "Nie". On nasrdený odíde z vašej izby. Premýšľate, ako hlboko ste ho zranili. Na chvíľu posuniete nočný stolík priamo za dvere, aby sa k vám len tak ľahko nedostal. A o pár minút si uvedomíte, že ten moment kedy vás mohol zneužiť už dávno prešla.

Keď zanikne hudba sfér a vy sa cítite prázdna, keď všetko okolo vás sa točí a vy stojíte na mieste v nemom úžase nad vlastnou hlúposťou a vierou ducha, že tentoraz by to mohlo výjsť. Vždy sa nakoniec presvedčíte, že opak je pravdou. Nebolí vás hlúposť priímateľa, ale vaša vlastná zanietenosť k človeku, ktorý vás ponížil. Ktorý vo vás chcel vzbudiť pocit, že to nie on je pôvodcom myšlienok, ale že aj vy ste zodpovedná za to, ako sa správa.

No vy viete, že vy ste neurobili nič zlé. Ak sa necítite dobre, máte právo kedykoľvek vysloviť svoju nespokojnosť. To je vaše právo. Keď tak učiníte a niekomu sa to nepáči, vy za to nemôžete.
Možno, že ste vysielali určité signály, ale stále máte povedať právo - nie.


Povedzte, NIE.
a zostane ticho.

Žiadna hudba sfér...

Pretože tá stíchla v momente, keď sa na vás zvalil človek,
ktorý chcel len vaše telo. Váš duch mu bol ukradnutý.


Povedali ste, NIE.
a nastalo ticho.

Žiadna hudba sfér...

Tá ešte dlho nezaznie,
pretože ste sa odmietli váľať v špine bežných smrteľných skutkov...


Tá hudba sfér, kedy duch je povýšený nad fyzické potreby človeka je nateraz mŕtva...

Škoda trápiť vaše ucho i srdce škrípaním strún...

Hudba sfér zrazu utíchla...

No comments:

Post a Comment