London

London

Monday 17 June 2013

(Ex)Boyfriends and other troubles with love I

Ak chce človek písať rozumne, musí sa najprv vypísať z lásky. Tak ako to robili všetci spisovatelia a básnici. Láska či priateľská, milovnícka alebo len láska k vašim najbližším. Najprv treba napísať o láske až potom môžeme písať o inom ´reálnom´ svete.

Terapia láskou ak chcete. V nasledujúcich blogoch nájdete znaky rozchodu a klamu, s ktorými ste sa možno stretli, alebo stretnete.

Do Británie som prišla, aby som bola bližšie k svojej láske. Je zvláštne čo všetko sme schopní podstúpiť, aby sme boli s tými, na ktorých nám záleží. Opustíte krásne pracovné miesto, sľubnú budúcnosť a krásnu rodinnú realitu. A vymeníte ju za neistotu a menšie bláznovstvo. Ale ste mladá a naivná. A to vám stačí k prekonaniu prvých problémov v novom svete.

S jedným z mojich expriateľov sme chodili dlhší čas, no po Vianociach, ktoré sme spolu (ne)strávili sa čosi zmenilo. Prestal mať na mňa čas úplne. Vyhováral sa na prácu, prestali sme chodiť a stretať sa s jeho priateľmi, nevedel si spomenúť o čom sme sa v poslednom čase rozprávali a keď prišlo na plánovanie nových dobrodružstiev, tak z toho vždy vzišlo. Nakoniec vám povie že odchádza z miesta kde býval, resp. že tam už dlhší čas nebýva... Z čoho vás dostane do úplneho šoku. A aby toho nebolo dosť, stane sa vám toto všetko len pár dní pred narodeninami.

Keď som v jeden večer opäť strážila deti, sediac pred televízorom - zrazu som si uvedomila, aká som sama a smutná. Ten smútok ktorý vás chytí za srdce, keď si uvedomíte že ste vo veľkom meste úplne sama, bez skutočných priateľov a ten jeden, na ktorého ste sa celý čas upínala, je fuč, resp. sa s vami rozchádza strašným spôsobom - ten pocit vás celú pohltí a vy prestanete dýchať. Schytí vás, zovrie a nepustí. Začnete sa triasť a hystericky plakať. Pretože to je jediná cesta ako sa toho všetkého viete zbaviť. Ten strašný pocit osamelosti, ktorú ste si doteraz nepripustili, ale ktorá bola stále okolo, vás dostane na kolená a vy len usedavo plačete a vy lapáte po dychu. Až potom keď si uvedomíte že sa správate ako hysterka, vyčistíte si nos, prejdete pár krokov, až potom vám to prejde.

Nakoniec prestanete myslieť na človeka, ktorý vás zradil a podviedol. Vyberiete sa s novými priateľmi na oslavu narodenín, pretože musíte opäť začať žiť. A tam stretnete ďalšieho, nového, zaujímavého človeka.

No comments:

Post a Comment