London

London

Monday 17 June 2013

(Ex)Boyfriends and other troubles with love II


Stretnete nového, na prvý pohľad príjemného človeka. Človeka, ktorý vám namiesto telefónneho čísla vsunie do ruky malý papierik s emailovou adresou v deň vašich narodenín. Zoberiete to ako znamenie a napíšete mu. Napíšete ´anjelovi´, ktorý vás príjemne pošteklil.

Odpoveď na seba nenechá dlho čakať. Čoskoro sa s ním prechádzate po meste, okolo Southbanku, spoznávate mesto, kus po kúsku, časť po časti. Cítite sa úžasne, pretože ste sa zapáčili ´native speakerovi´. Užívate si to, a prehliadate to, čo by vám inak už od začiatku bilo do očí. Venujete mu dokonca i malý darček, pretože chcete byť tiež obdarovaná. No to čo dáte, venujete sa vám akosi nevracia. Nevracia sa vám viac-menej žiadna ´investícia´ a vy ste stále trpezlivá a odhodlaná čakať. A tak, čakáte a čakáte a čakáte...

Začnete mu pomáhať pri organizovaní jeho umeleckej kariéry, pri jeho činnosti, workshopoch a iných záležitostiach. Stanete sa investorkou a realizátorkou jeho sna. A to všetko len pre jedinú láskavú odmenu. Toť všetko čo dostanete. Neskôr zistíte že nie ste sama. Že popri vás mu pomáha aj ďalšia slečna, vaša kamarátka, resp. ho obkolesuje viacero vašich ´kamarátok - známych´. Lenže tá kamáratka je chorá, veľmi chorá. Má problémy so srdcom a celkove jej stav je veľmi obtiažny a tak si vravíte, že váš priateľ má dobré srdce, keď je pomáha sa z toho dostať. Paradoxne, keď jeho nevera výjde najavo vďaka ´svedomiu´ jednej z vašich kamarátok, obaja sa radšej dostávali do rôznych stavov, len nie stavov príčetných a srdcu prospešných.

Keď nastane deň odhalenia, vy sa práve vraciate z nemocnice, pretože potom čo vás v telefonáte váš priateľ poníži už po niekoľký raz, dostanete záchvat úzkosti. Nie taký záchvat že sa nemôžete hýbať, pretože nemáte za čo zaplatiť účty súvisiace s biznisom vášho priateľa a zalieha vás pocit neskutočnej horúčavy a namiesto toho aby ste začali kričať, nie ste schopná akékohoľvek zvuku, ale taký záchvat, keď vás v strede hrudníka neskutočne pichá, nemôžete sa nadýchnuť, hyberbolizujete zatiaľ čo šoférujete auto z miesta, kde ste urobili poslednú bodku za projektom, ktorý vás úplne vyšťavil a položil na lopatky. Keď sa dokážete prepraviť z miesta A do bodu B, kde už na vás čaká sanitka a odvezú vás do nemocnice, vtedy zistíte, kto sú vaši ozajstní priatelia. Takú lekciu života nedostávate každý deň.

Zrada bola odkrytá zradou. Najlepšia kamarátka zradila priateľku tým, že povedala pravdu. Ako sa vraví, klin sa klinom vybíja.

A ten čo oklamal je už aj tak potrestaný dosť. Teraz už len dúfať, že táto lekcia aj jemu prinesie určité ponaučenie a prestane vymýšľať hlúposti.

Zdar naivite!

Ostáva sa opäť oprášiť a vykročiť ďalej. Hej, to je moja lavička...


No comments:

Post a Comment