London

London

Saturday 29 June 2013

(Ex)Boyfriends and other troubles with love IV


Keď sa otrasiete zo všetkých vzťahov, pekných či zlých, rozhodnete sa byť na chvíľu sama. A práve vtedy keď učiníte takéto rázne rozhodnutie, votrie sa vám do života niekto nový. Je to ako keď si ráno poviete že budete jesť menej cukru a iných dobrôt, a v tom okamihu sa ocitáte na ulici, kde prechádzate okolo kafé s úžasnými zákuskami a kávou. No povedzte, zostali by ste len tak vonku stáť a túžobne sa pozerať, alebo by ste sa pokúsili o malý trik a zobnúť si čo i len kúsoček z maličkej dobrôtky!?

Mne sa zatiať nepodarilo úplne na 100% odolať. A niekedy aj ja podľahnem čaru krásneho chrumkavého a sladého zákusku. Veď nemusím ho zjesť celý, stačí iba ochutnať. Privoňať, veď to stačí. Rovnaké to je aj s mužmi okolo nás. Je ich veľa. A keď sme milé, pekné, umievavé, inteligentné - máme ich hneď niekoľko. 

Mnohí z nich sú naši priatelia, aj keď na priateľstvo medzi mužom a ženou veľmi neveríme. Niečo také totiž neexistuje. Iba si to celé nahovárame. I v tom našom najbližšom priateľovi vždy tkvie čosi nepopísateľné, čo ho pri nás drží. Veď sme tvory prírodné a príroda velí, že muži a ženy sa priťahujú a to sa žiadnym priateľstvom prekonať nedá. To prvotné pudové, tam vždy zostáva akokoľvek by sme sa snažili.

No i napriek tomu, máme vo svojom okolí mužov, ktorých priateľstvo alebo známosť nám vždy príde vhod. Nie že by sme ich využívali, ale mať na porúdzi niekoho silnejšieho, rozumného a vtipného je vždy príjemné. Mať v okolí človeka, ktorý sa o vás zaujíma a dáva vám najavo, že ste super je ešte príjemnejšie. Ten kto vám skladá komplimenty je vždy vítaný.

Existuje však istá hranica. A tú keď prekročíte, už sa z nej nedá vrátiť späť. A preto je vždy lepšie si z toho zákuska len slabo odhryznúť(je tu tiež možnosť ho úplne obísť), bo celý by nám mohol nepríjemne zabehnúť a mohli by sme skončiť aj na pohotovosti, nebodaj v márnici. Držíme sa preto hesla, že diéta vo vzťahoch k mužom nezaškodí a je priam zdraviu nielen prospešná, ale srdca vyžadujúca kúra ktorú neradno slobodomyseľne porušovať.

Preto nateraz dávame priestor len priateľom, slobodomurárom a ´diletantom´(v pozitívnom zmysle slova).


No comments:

Post a Comment